Oikea akku autollesi

Oikea akku oikeaan autoon on edellytys toimivuudelle.

Yllä olevan hakutoiminnon avulla löydät oikean akun autollesi hakemalla joko rekisterinumeron tai auton merkin ja mallin tiedoilla. Täältä löydät lähimmän jälleenmyyjän. Jos et ole varma tarvitsemasi akun tyypistä tai tarvitset apua asennuksessa ja vaihtamisessa, jälleenmyyjillä on alan asiantuntemus.

 

OE-toimittaja

Exide Technologies on yksi harvoista akkujen OE (Original Equipment) –toimittajista; Exide toimittaa akkuja

suoraan useimmille eurooppalaisille autonvalmistajille. Kun ostat uuden auton, autossa on jo usein Exide-akku. Useat akkuvalmistajat eivät  ole OE-toimittajia, koska akkujen toimittaminen autonvalmistajien tarkkojen kriteerien mukaisesti vaatii paljon resursseja, tutkimusta ja kehitystä . Exiden akusta voit olla varma, että se on kehitetty alan parhaan standardin mukaan ja että se täyttää tai ylittää autonvalmistajien vaatimukset.

 

Start-Stop

Autot, joissa on Start-Stop-järjestelmä, tarvitsevat tähän tekniikkaan kehitetyn akun. AGM-akuissa on jopa nelinkertainen syklinkesto standardiakkuihin verrattuna. AGM-akut on suunniteltu siten, että niitä voidaan pitää vain osittain varautuneina. Ne antavat  tehoa, kun auton moottori ei käy (esimerkiksi punaisissa valoissa), ja ne  mahdollistavat hyvän ja turvallisen käynnistyksen, kun autoa aletaan ajaa uudelleen. Toinen Start-Stop-järjestelmää varten kehitetty  akkutyyppi on EFB, jossa on  kolme kertaa  suurempi syklinkesto kuin standardiakussa.

Standardiakkuihimme olemme lisänneet Carbon Boost –toiminnon, joka lisää varauksen vastaanottokykyä.  Exiden käynnistysakulla on täten suurempi varauskyky ja se varautuu nopeammin, mikä on erityisen hyödyllistä kylmällä ilmalla. Kun vaihdat akun Start-Stop-autoon, valitse aina akku, joka toimii samalla teknologialla kuin vanha akku.  

Korvaa AGM AGM: llä ja EFB EFB: llä. Jos autossasi on tavallinen akku, voit silti usein vaihtaa sen AGM: ään tai EFB: hen.

Huolto ja varaaminen

Vaikka Exiden akut ovat parasta laatua, akkuja on silti ylläpidettävä varmistamalla hyvä varaustila. Useat lyhyet ajomatkat tai akun itsepurkautuminen pitkäaikaisen pysäköinnin aikana huonontavat akun käynnistysominaisuuksia, etenkin kylmällä ilmalla. Jos lyhyitä ajomatkoja tai pitkäaikaista pysäköintiä ei voida välttää, suosittelemme akkulaturia, jossa on lämpötila-anturi. Kun lämpötila laskee, laturin jännitteen on noustava. Lisäksi laturilla pitää voida ladata erilaisilla ​​akkutekniikoilla valmistettuja akkuja.